Джон Шорс
Джон Шорс
    От младежките си години Джон Шорс е запленен от културата на Азия. Младият автор има щастието да осъществи мечтата си – да пътува извън пределите на родината си - Америка. След като завършва университет в Колорадо през 1991, Шорс посещава Азия. Очарован от екзотиката и колорита на необятния континент, Шорс заживява в Япония, където работи като преподавател по английски в продължение на три години. През следващите няколко години американецът посещава различни страни, но траен отпечатък в неговото съзнание оставят културата и историята на Индия. Неизчерпаем източник на вдъхновение за Шорс е общуването с местните хора. Чрез контактите си с тях се запознава с традиции и обичаи, непознати, дори неразбираеми, но примамливи за Западноевропейската цивилизация и Америка.

    След завръщането си в САЩ, Джон започва работа като репортер в родния си щат Айова. Три години по-късно печели три награди за журналистика, една от тях – за журналистическо разследване.

    “Под мраморното небе” е първият роман на младия автор, но рекордно бързо превзема световните класации. Непринуденото държание и детската усмивка превръщат Джон в любимец на публиката. В интервю, излъчено във вечерното шоу на Си Би Ес, авторът не скрива радостта си от предстоящото филмиране на книгата. През 2007 година Шорс възнамерява да се отдаде на срещи със свои почитатели, както и на ново предизвикателство – работата на завеждащ връзки с обществеността във водеща американска компания.
  Share
Под мраморното небе - Джон Шорс (Изчерпан тираж)
    Архитектурният шедьовър Тадж Махал - символ на любов, по-силна от ...
Цена: 9.50 7.60 лв. (-20%)
 

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза