П. Г. Удхаус
П. Г. Удхаус

Сър Пелъм Гренвил Удхаус (15 октомври 1881 – 14 февруари 1975) е признат за най-добрия английски хуморист на XX вeк. Често казват, че той е авторът – запазена марка за добро настроение. Писателят има 73-годишна кариера (продължила от 1902 до 1974 г.), радва се на огромен успех приживе, а днес продължава да бъде търсен от читателите по целия свят. Той е признат майстор на прозата от своите съвременници (сред които Ръдиард Киплинг), но и днес писатели като Дъглас Адамс, Салман Рушди, Тери Пратчет изразяват възхищението си към най-добрия английски хуморист.
Удхаус е оставил в наследство внушително творчество – общо 96 книги (романи и разкази), 2 мемоара, 30 пиеси и множество сценарии за музикални комедии. Неговият роман „Джим Тайфуна” е екранизиран през 1936 г. По други негови произведения са направени телевизионни сериали.
Въпреки че по-голяма част от живота на Удхаус преминава във Франция и САЩ, творбите му са „типично английски” и изобразяват предвоенния живот на английската висша класа – тема, която отразява произхода на самия автор.

Посетете официалния сайт на П. Г. Удхаус.

  Share
Академия за злополуки - П. Г. Удхаус (Изчерпан тираж)
ВНИМАНИЕ! ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ ХОРА БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР! Предлагаме ви двойна доза здравословен смях ...
Цена: 16.00 12.80 лв. (-20%)
Джентълмени в неволя - П. Г. Удхаус (Изчерпан тираж)
Два смехоносни романа от брилиантния английски хуморист Удхаус!
Цена: 16.00 12.80 лв. (-20%)
Един гений не стига - П. Г. Удхаус (Очаквайте нов тираж)
Какво трябва да направи един мъж, за да сложи край на ергенския си живот? Със сигурност няма да е лесно, особено когато насреща му се изправя сериозен съперник... Нищо не е невъзможно, когато на помощ се притичват старомоден иконом, крадлива камериерка, полицай с афинитет към поезията и съпруг под чехъл... Втората част на книгата съдържа сборника „Цяр за всичко”. Включените разкази ще помогнат на читателя да забрави за апатията и досадата от ежедневието. Забавлението е стопроцентово!
Цена: 16.00 12.80 лв. (-20%)
Капан за ергени - П. Г. Удхаус (Изчерпан тираж)
„Клуб „Анонимни ергени” + „Голямото накисване” Два романа, които водят до ...
Цена: 16.00 12.80 лв. (-20%)
На вашите услуги, сър: 2 в 1 - П. Г. Удхаус (Очаквайте нов тираж)
Два невероятни романа – двойна доза здравословен смях! В "Джим Тайфуна" Джим е влюбен и твърдо решен да загърби стария си начин на живот - среднощни запои, дузина разбити сърца... Той сменя своите превъплъщения с такава скорост, че накрая трябва да се преструва на... самия себе си. В „Иконом за един ден” на разсеяния лорд Уфнам му хрумва брилянтната идея да скрие семейните диаманти. И разбира се забравя къде ги е сложил. Така Джордж е принуден да напусне дома си и да се завърне... дегизиран като иконом.
Цена: 16.00 12.80 лв. (-20%)
Търтеи и тарикати - П. Г. Удхаус (Очаквайте нов тираж)
Подарете си мигове безгрижие с произведенията на най-добрия английски хуморист! Лениви джентълмени, изпечени мошеници и находчиви журналисти ще се замесят в куп абсурдни ситуации и ще се погрижат за доброто ви настроение. Внимание! Да не се чете от хора без чувство за хумор!
Цена: 16.00 12.80 лв. (-20%)

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза