НОВИНИ / ЕРА И МЕДИИТЕ

Share
09.11.2018   Дискусия "Класациите на книги – истината и само истината" в София

Следите ли класациите на книги в България и доколко рефлектират те на вашия литературен вкус и избора ви при покупка на ново заглавие? А знаете ли по какъв критерий всъщност се формират челните позиции както у нас, така и по света?

За да обсъдим тази изключително актуална и важна за всички читатели тема, ви каним на дискусията "Класациите на книги – истината и само истината", която ще се проведе на 20 ноември 2018 г. от 18:30 часа в клуб "Книгата" в София.

Събитието, организирано от сдружение "Всичко за книгите", в партньорство с "Аз чета" и "Фабрика за книги", с медийната подкрепа на БНТ1, е част от едноименната информационна кампания, посветена на различните видове класации на книги – по продажби, базирани на читателски гласувания, избор на жури и др.

Участие в разговора ще вземат Цветелина Дечева от сдружение "Всичко за книгите", създателят на "Аз чета" Александър Кръстев, литературният критик Йордан Ефтимов, а модератор ще бъде Ангел Игов. Заповядайте, очакваме ви!

15.09.2018   Агата Кристи – кралицата на мистерията в живота и литературата

Агата Кристи, или Агата Мери Клариса, лейди Малоуън, известна с фамилията на първия си съпруг – Кристи, е родена на 15 септември 1890 г. в Торки, Девън, Англия.

Произведенията на "Кралицата на мистерията" са най-публикуваните книги в света – в над 4 милиарда копия на 103 езика. Изпреварват я само Библията и Шекспир. В библиографията й има над 60 детективски романа, 6 психологически, писани под псевдонима Мери Уестмакот. Автор е на 19 сборника разкази и 16 пиеси.

Родителите на Агата Милър са емигранти от САЩ. Тя е най-малкото дете в семейството. Има по-големи сестра и брат. Агата получава домашно образование, благодарение на баща си. Майка ѝ била талантлив разказвач и нарочно не искала Агата да се научи да чете, за да ѝ разказва историите си. Но талантливото момиченце се научава само от скука още на 5-годишна възраст и попива произведенията на Едит Несбит и Луиза Мей Олкът. Агата Кристи била дете с въображение – измисляла си въображаеми приятели, пишела стихове. Освен това се занимавала с танци...

Ако искате да научите още любопитни подробности от биографията на Първата дама на криминалния жанр, не пропускайте да прочетете цялата статия, посветена на нея, в портала за книги, четене и литературна критика "Всичко за книгите" ТУК.

12.09.2018   Страхотни награди за феновете на Агата Кристи от "ЕРА"

Участвайте в играта във Facebook страницата на издателство "ЕРА" и можете да спечелите книга по личен избор от поредицата на Агата Кристи + специална чаша с образа на Еркюл Поаро!

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза