НОВИНИ / ЕРА И МЕДИИТЕ

25.11.2016   Първа официална снимка от екранизацията на "Свидетел на обвинението"

 

На изображението е Ким Катрал, която ще играе главната роля в адаптацията на знаменитата повест на Агата Кристи „Свидетел на обвинението”. Катрал ще се превъплати в ролята на жертвата Емили Френч, изумително богатa и бляскавa вдовица.

Сценарият за новата адаптация на "Свидетел на обвинението" е написан от Сара Фелпс за BBC One. Драмата от две части е режисирана от прочутия филмов и телевизионен режисьор Джулиан Джеролд и продуциран от Колин Рaтън.

Звездният актьорски състав включва Тоби Джоунс в главната мъжка роля, както и още Андреа Райзбъро, Дейвид Хейг, Били Хоул и Моника Долан.

Историята се развива през 1920 година в Лондон около убийството на богатата Емили Френч (Ким Катрал). Заподозреният за убийството е Ленард Воул (Били Хоул), на когото Емили оставя цялото си богатство. Той твърди, че може да бъде oневинен от съпругата му. Съдебният процес за убийство срещу него обаче има неочакван развой, когато съпругата на Ленард се изправя пред съда, ала не в негова защита...

Източник: www.agathachristie.com

 

04.11.2016   Нова книга от поредицата „Модерна европейска проза“

 

В  поредицата „Модерна европейска проза” издателство ЕРА представя талантливи автори от новото поколение в съвременната европейска литература. Всеки от тях е носител на множество национални и международни награди. Макар и творбите им да носят характеристиките на съответната национална литература и култура, темите и посланията в тях са универсални и вълнуват всеки от нас.

„Ръка в огъня“ на Хюго Хамилтън е най-новата книга от поредицата.

Чрез нея Хамилтън ни представя изключително завладяващ и оригинален поглед към съвременна Ирландия – гостоприемна и същевременно недостъпна. Това е творба със силна и въздействаща история, може да се разглежда като социален роман, първият в ирландската традиция, написан от източноевропейска гледна точка.

Авторът е удостоен с множество литературни награди – призът за ирландска литература "Rooney“, френската награда „Femina Etranger“, италианската "Premio Berto" и германският орден за заслуги „Bundesverdienstkreuz“. През 2011г. Хюго Хамилтън е номиниран и за Европейската награда за книга за романа му "Ръка в огъня".

Прочете повече за книгата и автора ТУК.

04.11.2016   Специален саундтрак към новия роман на Никълъс Спаркс

Съвсем скоро на българския пазар излезе новата книга на Никълъс Спаркс.

В своя сайт писателят представи специална колекция от музика, вдъхновена от книгата. Колекцията включва и официален саундтрак към романа, написан и изпълнен от талантливия певец JD Eicher.

До 3-ти януари почитателите на Спаркс  могат да свалят песните напълно безплатно.

Вижте видео откъс, представящ саундтрака.

 

 

Източник: http://nicholassparks.com

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза