НОВИНИ / ЕРА И МЕДИИТЕ

29.09.2017   Нов трейлър на „Убийство в Ориент експрес“

 

Гледайте новия трейлър на филмовата адаптация на най-прочутия роман на Агата Кристи - „Убийство в Ориент експрес“!

 

„Убийството в Ориент Експрес“ разказва историята на тринадесет непознати, пътуващи заедно във влак през Европа. Влакът засяда в снежна преспа и на сутринта пътниците са с един по-малко. Еркюл Поаро е единственият, който може да открие убиеца. Той се състезава с времето, за да реши пъзела, преди жертвите да станат повече.

Филмът е режисиран от Кенет Брана. Той поема и ролята на знаменития детектив Еркюл Поаро. Към актьорския състав се присъединяват още: Мишел Пфайфър, Пенелопе Крус, Дейзи Ридли, Джош Гад, Джуди Денч, Уилям Дефо, Джони Деп, Оливия Колмън и др.

Премиерата на „Убийство в Ориент експрес” в България е на 10 ноември 2017 година.
Източник: www.agathachristie.com

28.09.2017   Италианският магистрат Алфонсо Сабела посети България

Изявеният италиански магистрат Алфонсо Сабела, познат на българските читатели с книга „Ловец на мафиоти“, посети страната ни във връзка с премиерата на документалната му книга „Заразената столица. Може ли да се освободи Рим от мафията и корупцията?“

Визитата на Алфонсо Сабела в България беше по покана на Издателство „Ера“ и се осъществи с подкрепата на Италианския културен институт и с медийното партньорство на „Аз чета“. Това е второто посещение на магистрата в държавата ни. През 2009г. той представи у нас първата си книга „Ловец на мафиоти“, в която разказва за участието си в разследването, арестуването и осъждането на едни от най-големите босове на сицилианската мафия – сред които Багарела, Бруска, Кунтрера.

Представянето на книгата се състоя в два града – София и Пловдив.

Събитието в столицата беше на 26 септември (вторник) от 18.30 ч. в книжарница Хеликон – Витоша.


 

Премиерата на „Заразената столица“ в Пловдив се проведе на 27 септември (сряда) от 18.00 ч. в книжарница Хеликон - Пловдив Център.


 

Визитата на г-н Сабела в България предизвика голям медиен интерес. Магистратът даде интервюта за едни от водещите български медии като БНТ, БТВ, Нова телевизия, Дневник, БГНЕС и БНР.

---

В „Заразената столица“ Сабела описва като в бордови дневник битките, победите и пораженията, с които се сблъсква, докато „без съмнения и колебание“ служи на Рим. Рим, заразен от мафията, от бизнеса с болката и социалната разруха, от подправени търгове, от обществени пари, преминали в частни ръце.

Той описва града, който го посреща: от една страна тежката корупция и бюрокрацията, които го задушават в продължение на десетилетия, от друга – трудностите на тези представители на администрацията, които не са корумпирани, но нямат никаква възможност да инициират промяна. Назначен лично от кмета на града за съветник по законността и прозрачността при управление на публичните финанси, Сабела сформира свой екип и полага огромни усилия да прочисти Вечния град. Усилия, които дават резултат.

Алфонсо Сабела е роден в сицилианския град Бивона. Завършва право в Милано. През 1989 г. се запознава с прокурора Джовани Фалконе и в началото на 90-те, вече като магистрат в Палермо, се включва активно в най-мащабната битка на държавата срещу мафията, позната като операция „Чисти ръце”. За пет-шест години Сабела успява да проследи, арестува и осъди повече от сто мафиотски босове.

25.07.2017   Amazon филмира „Изпитание за невинните” на Агата Кристи

Мултинационалната компания Amazon е купила правата за голяма част от късното творчество на Агата Кристи.

Единственото обявено заглавие засега обаче е „Изпитание за невинните”една от двете любими книги на кралицата на криминалния роман. Работата по продукцията вече е започнала.

Актьорският състав на сериала включва Катрин Кийнър („Бягай!”), Бил Най („Карибски пирати”) и Ед Уестуик („Клюкарката”).

Историята в „Изпитание за невинните” се върти около разбитото семейство Аргайл, чийто осиновен син Джако е осъден за убийството на майка си. След като умира в затвора обаче, се появява мистериозен мъж, който твърди, че Джако е бил невинен. Отварят се стари рани и неминуемо изниква въпросът кой тогава е истинският убиец?

„Развълнувани сме да адаптираме творби на най-великата писателка на мистерии. Екипът ни притежава огромен талант – пред и зад камерата, затова вярваме, че адаптациите ще се харесат на нашите клиенти”, споделя Морган Уандъл от Amazon.

 

Източник: Всичко за книгите

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза