НОВИНИ / ЕРА И МЕДИИТЕ

13.10.2017   Eкипът на ЕРА се срещнa с Никълъс Спаркс

Никълъс Спаркс заедно с Цветелина Дечева  - собственик на Издателство ЕРА (отдясно) и с Радослава Георгиева - помощник-редактор в издателството (отляво)

 

Световноизвестният писател Никълъс Спаркс се срещна с издателите си от цял свят по време на Франкфуртския панаир на книгата.

Пред издателство ЕРА той сподели информация за новата си книга, която ще довърши до месец. Авторът разкри, че един от главните герои в нея няма да е американец. Със своя неповторим стил, Спаркс отново ще предложи на читателите си трогателна, емоционална и незабравима история. Книгата ще бъде публикувана следващата година.

Бестселъровият писател посещава Франкфурт за първи път. Там започна европейското му турне, което включва седем държави. Спаркс обеща пред екипа на ЕРА да помисли за гостуване в България в най-скоро време.

 

Открийте повече информация за книгите на Никълъс Спаркс ТУК.


10.10.2017   Автори на ЕРА със специална покана за участие във Франкфуртския панаир на книгата

Започва най-голямото книжно изложение в света - Франкфуртският панаир на книгата. Фокус в програмата на тазгодишния книжен форум е френската литература.

Двама от авторите на ЕРА - Анес Мартен-Люган и Жан-Пол Дидиелоран, са специално поканени за участие в събитието.

Жан-Пол Дидиелоран е автор на множество разкази и новели и е двукратен носител на международната награда на името на Хемингуей. Романите му се вписват брилянтно в съвременните тенденции в литературата. Първата му книга „Четецът от влака в 6:27“ е продадена в 300 000 екземпляра във Франция и преведена в повече от 25 страни. Със следващия си роман - „Останалата част от техния живот“, Дидиелоран затвърждава дарбата си да озарява с магия незабележимите „малки хора“ от всекидневието.

Онова, което привлича вниманието на читателите, е духът и звученето в прозата на Дидиелоран – историите му са разказани наглед простичко, но с изящен и многоцветен език, изпълнени са с множество литературни алюзии, скрити и явни цитати, за да придобият едно цялостно затрогващо, вълнуващо и в крайна сметка ведро звучене.

 

Анес Мартен-Люган е автор на бестселърите „Щастливите хора четат и пият кафе“, „Влюбените в книгите никога не спят сами“ и „Съжалявам, чакат ме“.

Още с първата си книга тя привлича вниманието на читателите по цял свят и в момента е един от най-продаваните и харесвани френски автори. Само за 4 години, откакто тя пише, от книгите й са продадени над 2 милиона копия. А романът й „Щастливите хора четат и пият кафе“ ще бъде филмиран от голяма холивудска компания.

С последния си роман - „Все още чувам тази музика“, Анес Мартен-Люган затвърждава името си на даровит разказвач, но и представя още един пласт от таланта си. Опитен психолог, тя успява да докосне читателя с нежната си, откровена, но и реалистична проза.

29.09.2017   Нов трейлър на „Убийство в Ориент експрес“

 

Гледайте новия трейлър на филмовата адаптация на най-прочутия роман на Агата Кристи - „Убийство в Ориент експрес“!

 

„Убийството в Ориент Експрес“ разказва историята на тринадесет непознати, пътуващи заедно във влак през Европа. Влакът засяда в снежна преспа и на сутринта пътниците са с един по-малко. Еркюл Поаро е единственият, който може да открие убиеца. Той се състезава с времето, за да реши пъзела, преди жертвите да станат повече.

Филмът е режисиран от Кенет Брана. Той поема и ролята на знаменития детектив Еркюл Поаро. Към актьорския състав се присъединяват още: Мишел Пфайфър, Пенелопе Крус, Дейзи Ридли, Джош Гад, Джуди Денч, Уилям Дефо, Джони Деп, Оливия Колмън и др.

Премиерата на „Убийство в Ориент експрес” в България е на 10 ноември 2017 година.
Източник: www.agathachristie.com

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза