НОВИНИ / ЕРА И МЕДИИТЕ

25.05.2018   Джон Малкович e Поаро в сериала "Азбучни убийства" по Агата Кристи

Холивудската звезда Джон Малкович (John Malkovich) ще се превъплъти в образа на легендарния белгийски детектив Еркюл Поаро в новия сериал на BBC One по романа "Азбучни убийства" на Агата Кристи.

Телевизионната адаптация е поверена на номинираната за награда BAFTA писателка и сценарист Сара Фелпс (Sarah Phelps), която седи зад екранизацията и на други две британски продукции, базирани на творчеството на "Първата дама на криминалния жанр" - "Десет малки негърчета" и "Свидетел на обвинението".

В актьорския състав на "Азбучни убийства" влизат още Рупърт Гринт (поредицата за Хари Потър) в ролята на Инспектор Кроум, Андрю Бакън (Broadchurch, The Honourable Woman) в ролята на Франклин Кларк, Иймън Фарън (Twin Peaks) в ролята на Къст, Тара Фицджералд (Game of Thrones, Requiem) като лейди Шарлът Кларк и др.

Снимките на мини сериала, чийто режисьор е Алекс Габаси (The Frankenstein Chronicles, El hipnotizador), започват през юни тази година.

Предстои да разберем точната му премиерна дата, а дотогава оставаме в незаменимата компания на Агата Кристи и нейните произведения.

18.05.2018   Пролетен панаир на книгата с издателство "ЕРА"

Издателство "ЕРА" има удоволствието да ви покани на Пролетния панаир на книгата.

Културният празник ще се състои от 29 май до 3 юни 2018 г. в парка пред НДК в частта откъм столичния булевард "Патриарх Евтимий".

Всеки ден между 10:00 ч. и 20:00 ч. "ЕРА" ще ви посрещне в Шатра Б15 в компанията на безброй литературни изкушения, сред които най-новите книги в каталога на издателството, интригуващи заглавия от всички жанрове, любими творби от световната класика и още много предложения на промоционални цени.

Заповядайте на вдъхновяваща среща с издателство "ЕРА" под открито небе!

Пролетен панаир на книгата с "ЕРА" във Facebook>>

19.04.2018   Интервю с Роуaн Колман - автор на „Лятото на невъзможните неща“

Роуaн Колман е изключително популярна британска писателка, автор на 14 романа, сред които „Всички сме родени от звездите“ и „Лятото на невъзможните неща“. Сравняват я с Джоджо Мойс и Никълъс Спаркс. Живее със съпруга си и петте им деца в Хъртфоршир. Колман всъщност започва кариерата си в издателския бизнес, работила е в Рандъм Хаус – едно от най-големите издателства в света.

Да започнем от самото начало.
Къде си израснала?
Израснах в Бъркхамстед, Хартфордшър, сред прекрасните ухания на зелени хълмове и долини.

Често говориш свободно за дислексията си. Как това те е оформило като писател?
Мисля, че ми влияе косвено, може би в начина, по който структурирам изреченията и използвам думите. Хората с дислексия имат нестандартно, визуално мислене, което изгражда начина ми на изразяване. Също така означава, че имам нужда от много добър редактор!

Кои книги можеш да препрочиташ отново и отново?
Често препрочитам „Джейн Еър“ и „Брулени хълмове“, също така „Птиците умират сами“ и „Сияние“ на Стивън Кинг. 

Коя книга ти беше най-трудно да напишеш и защо?
Мисля, че „Всички сме родени от звездите“ беше най-трудно да завърша в срок. Беше като 3D принтиране – с всяка стъпка се изграждаше нов пласт от историята, докато всъщност не започна да прилича на цялостен роман. Както понякога се случва и с други мои книги, не я разбирах съвсем, докато не завърших първата чернова и след това можех да я оформя, както аз искам.

Разкажи ни малко за „Лятото на невъзможните неща”. От самото начало ли беше наясно какво ще напишеш?
Започна като история за семейните ценности и женската сила. Изобщо не планирах романтична история в началото. Но след това срещнах Майкъл и той се оказа толкова прекрасен персонаж, някак се случи естествено.

Ако можеше да пътуваш във времето, къде би отишла и защо?
О, това е лесно. Много бих искала да срещна Ан Болейн. Тя е била изключителна жена, за която е писано много. Бих искала да я опозная и да науча каква е била в действителност.

Ако можеше да се върнеш назад и да промениш нещо, какво би било то?
Хаха!! Хм, какво ли бих променила...? Може би онзи път през 1985 г., когато си направих прическа в стил Лейди Даяна и през следващите 5 години приличах на момче. 

Любимата ти дума?
Дом.

Любима храна?
Храна.

И накрая...
Как се забавляваш, когато не пишеш?
Спя. Сериозно, имам много деца!

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза