НОВИНИ / ЕРА И МЕДИИТЕ

17.08.2018   7+1 любими цитата от Еркюл Поаро

За да отпразнуваме завръщането на любимия ни Еркюл Поаро  в новата книга "Мистерията с трите четвърти" от Софи Хана  нека си припомним седем от незабравимите изказвания на най-известния детектив в света! 

След "Убийства с инициали" и "Затворено ковчеже" световноизвестната английска писателка, спечелила доверието на наследниците на Агата Кристи, отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Първата дама на криминалния жанр.

1.  Всеки убиец навярно е приятел на някого. Не бива да смесвате чувства и разум. – из "Аферата в Стайлс" - № 53 от поредицата

2. Еркюл Поаро има свои методи - системност и методичност, както и "малките сиви клетки". – из "Великата четворка" - № 37 от поредицата

3. Човек не използва само мускулите си. На мене не ми е нужно да превивам гръб и да измервам отпечатъци от обувки, да събирам фасове или да ровя из стъпканата трева. Достатъчно е да се отпусна в креслото си и да мисля. – из "Пет малки прасенца" - № 16 от поредицата

4. За съжаление в Англия култът към мустаците се пренебрегва. – из "Безмълвният свидетел" - № 63 от поредицата

5. Бъдещето има значение, не миналото. – из "Смърт край Нил" - № 32 от поредицата

6. Истината, колкото и да е неприятна сама по себе си, е винаги интересна и красива за оня, който я търси. – из "Алиби" - № 28 от поредицата

 7. Аз дълбоко вярвам, че ако успеете да накарате някого да говори пред вас достатъчно дълго на каквато и да било тема, рано или късно ще се издаде. – из "След погребението" - № 3 от поредицата

7+1
Ако позволите Поаро да ви предложи един мъдър съвет – стремежът към отмъщение рядко е добра идея. 
– из "Мистерията с трите четвърти"

17.07.2018   Алея на книгата във Варна с издателство "ЕРА"

Лято, море и книги...

Едва ли има по-прекрасна комбинация, а когато мястото на събитието е любимият град Варна, доброто настроение и позитивните емоции са повече от гарантирани!

Издателство "ЕРА" има удоволствието да ви покани на тазгодишното издание на Алея на книгата - Варна, което ще се състои от 27 юли до 5 август пред х-л "Черно море". 

Очакваме ви в Шатра 7 всеки ден от 10:00 ч. до 22:00 ч. в компанията на безброй страхотни литературни изкушения, сред които най-новите книги на издателство "ЕРА", интригуващи заглавия от всички жанрове, вечни произведения от световната класика и още много специални предложения на промоционални цени. Заповядайте, приятели!

Алея на книгата във Варна с "ЕРА" във Facebook>>

12.07.2018   Първи кадър на Джон Малкович като Поаро в сериала "Азбучни убийства" по Агата Кристи

Снимките на новия сериал по романа "Азбучни убийства" на Агата Кристи са в разгара си в Йоркшир, Англия, а за радост на милионите фенове, които го очакват с нетърпение, продуцентите от BBC One и Amazon Studios разпространиха ексклузивна първа снимка на голямата звезда в актьорския състав Джон Малкович.

"За мен е истинска чест, че бях поканен да изиграя Еркюл Поаро, в чийто образ са се превъплъщавали редица превъзходни актьори. Тази роля носи със себе си страхотни предизвикателства и аз наистина се забавлявам много", коментира номинираният за две статуетки "Оскар" и три награди "Златен глобус" Джон Малкович.

В сериала "Азбучни убийства" участват още Рупърт Гринт (поредицата за Хари Потър) като Инспектор Кроум, Андрю Бакън (Broadchurch, The Honourable Woman) като Франклин Кларк, Иймън Фарън (Twin Peaks) като Къст, Тара Фицджералд (Game of Thrones, Requiem) като лейди Шарлът Кларк и др. Телевизионната адаптация е дело на номинираната за BAFTA писателка и сценарист Сара Фелпс, която е отговорна за екранизацията и на други две британски продукции, базирани на творчеството на Агата Кристи - "Десет малки негърчета" и "Свидетел на обвинението".

Ако и вие сте сред почитателите на криминалния жанр, не пропускайте да обогатите библиотеката си с невероятните романи на Агата Кристи - колекция за ценители!

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза