Чингис хан - Джон Ман (Изчерпан тираж)

Бр. страници: 392
Корици: Меки
Корична цена: 10.00 лв.
Цена в сайта: 8.00 лв. (-20%)
Чингис хан (Изчерпан тираж)
ЧИНГИС ХАН - Владетелят на империя, два пъти по-голяма от Римската

 

Според историята Чингис Хан е един от безсмъртните, останал в паметта на народите като бич, герой, военен гений и полубог. За мюсюлманите, руснаците и западните народи той е убиец на милиони, жесток потисник. В родната си Монголия обаче е почитан като баща на народа, а китайците го тачат като основател на династия.

Номадският воин прави нововъведения в политиката, които се запазват и до днес, 800 години по-късно. Благодарение на гениалната си военна стратегия и чудовищната си жестокост той обединява разпокъсаните монголски племена и създава империя, простираща се от Китай до днешна Полша - два пъти по-голяма от Римската империя в своя зенит.

Авторът Джон Ман прекосява открай докрай някогашната империя и обръща специално внимание на конфликтите между китайци и монголци, които в еднаква степен тачат паметта на Чингис. Интерес за нас представлява, че в историческото си изследване англичанинът разглежда и сблъсъка между монголите и тюркските племена, основали през VI век ханство България. “Явно българите са се оказали твърде корави и монголите претърпели първото си и единствено поражение” – пише Джон Ман.
Ман е първият автор, посетил и изследвал укритата долина, където се предполага, че е загинал Чингис. Той е и един от малцината западняци, дръзнали да изкачат планината, където по всяка вероятност е погребан Чингис.

Коментари за книгата

Няма добавени коментари към тази книга. Вашият може да е първият :-)

Споделете вашето мнение за книгата:

Име*:
E-mail адрес:
Коментар*:
Въпрос за защита: Колко дни има в две седмици?*:
Въведете цифрите : Изпрати Изчисти

Още заглавия от Джон Ман, издадени от ЕРА :

Кублай хан - Джон Ман (Изчерпан тираж)
Кублай хан превръща Китай във федерация и я управлява с проницателност и усет. Властта му се простира до Ирак, Сибир и Афганистан. Внукът на Чингис властва над една пета от населените части на земята и над половината човечество. А името му се носи далеч отвъд пределите на завладените от него територии.
Цена: 14.00 11.20 лв. (-20%)
Самурай - Джон Ман
Макар че самураите отдавна са застинали в пясъците на миналото, легендата за тях е жива и до днес. ...
Цена: 15.00 12.00 лв. (-20%)
Теракотената армия - Джон Ман
 
Едно от най-значимите археологически открития на всички времена! Джон Ман преплита исторически факти и личен опит от проучванията си в Китай и разказва увлекателно и достоверно за Теракотената армия - удивително произведение на изкуството и символ на китайското величие.
Цена: 15.00 12.00 лв. (-20%)
 

Подобни книги, издадени от ЕРА :

БИЧ БОЖИ - Уилям Дитрих (Изчерпан тираж)
Залезът на Римската империя. Рим и Константинопол враждуват.Изпадалата в немилост Хонория – ...
Цена: 10.00 8.00 лв. (-20%)
Тиранинът - Валерио Масимо Манфреди (Изчерпан тираж)
Сицилия, 412 година пр.н.е. Млад воин от Сиракуза се опълчва на повелителя на моретата и символ на икономически разцвет - Картаген. Великолепият град Селинон е опустошен от картагенската армия, предвождана от Анибал ди Гискон. В ожесточената битка най-смелите синове на гръцкия град са посечени, полетата – опожарени, а жените и децата – жестоко измъчвани и отведени в робство.
Цена: 9.50 7.60 лв. (-20%)

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза