Кублай хан - Джон Ман (Изчерпан тираж)

Бр. страници: 400
Корици: Меки
Корична цена: 14.00 лв.
Цена в сайта: 11.20 лв. (-20%)
Кублай хан (Изчерпан тираж)
Първите сведения за монголския водач Кублай хан пристигат в Европа чрез писанията на Марко Поло. Противоречиви и преувеличени, те не дават ясна представа за самоличността и характера на Кублай – внука на Чингис хан. С годините различните източници също посочват различни версии. Книгата на Джон Ман обаче е резултат от половин век проучвания и пътешествия, извършени лично от автора, и за пръв път изважда на бял свят истината за необикновената съдба на един монголски предводител.

Кублай не е бил подготвян да управлява империята на дядо си, но си проправя път до трона с търпение, умела дипломация и отстраняване на претендентите. Също като дядо си и Кублай мечтае да покори целия свят, но за разлика от Чингис хан Кублай вижда ключа към успеха в Китай, а не в Монголия. С богатствата на Китай той превръща тромавата империя на Чингис във федерация и я управлява с проницателност и усет, а не с жестокост и плячкосване.
В резултат внукът на Чингис се превръща в най-могъщия човек, живял някога - преди появата на съвременните свръхсили. Властта му се простира от Китай до Ирак, от Сибир до Афганистан. Кублай властва над една пета от населените части на земята и над половината човечество. Името му се носи далеч отвъд пределите на завладените от него територии - в Европа, в Япония, във Виетнам и в Индонезия. Два века след смъртта му легендата за неговото богатство вдъхновява Колумб да предприеме на запад едно пътуване, което няма да свърши с откриването на нов път към една древна страна, а със случайното откриване на Америка.

И сега в Китай неохотно признават истината, че днешната свръхсила дължи своя облик като географска единица - прашния Север, пищния Юг, огромните западни пустини, високите планини на Тибет - на монголския предводител Кублай, внука на Чингис хан.

Коментари за книгата

Няма добавени коментари към тази книга. Вашият може да е първият :-)

Споделете вашето мнение за книгата:

Име*:
E-mail адрес:
Коментар*:
Въпрос за защита: Колко дни има в две седмици?*:
Въведете цифрите : Изпрати Изчисти

Още заглавия от Джон Ман, издадени от ЕРА :

Самурай - Джон Ман
Макар че самураите отдавна са застинали в пясъците на миналото, легендата за тях е жива и до днес. ...
Цена: 15.00 12.00 лв. (-20%)
Теракотената армия - Джон Ман
 
Едно от най-значимите археологически открития на всички времена! Джон Ман преплита исторически факти и личен опит от проучванията си в Китай и разказва увлекателно и достоверно за Теракотената армия - удивително произведение на изкуството и символ на китайското величие.
Цена: 15.00 12.00 лв. (-20%)
Чингис хан - Джон Ман (Изчерпан тираж)
Владетелят на империя, два пъти по-голяма от Римската. Според историята Чингис Хан е един от безсмъртните, останал в паметта на народите като бич, герой, военен гений и полубог. За мюсюлманите, руснаците и западните народи той е убиец на милиони, жесток потисник. В родната си Монголия обаче е почитан като баща на народа.
Цена: 10.00 8.00 лв. (-20%)
 

Подобни книги, издадени от ЕРА :

БИЧ БОЖИ - Уилям Дитрих (Изчерпан тираж)
Залезът на Римската империя. Рим и Константинопол враждуват.Изпадалата в немилост Хонория – ...
Цена: 10.00 8.00 лв. (-20%)
Тиранинът - Валерио Масимо Манфреди (Изчерпан тираж)
Сицилия, 412 година пр.н.е. Млад воин от Сиракуза се опълчва на повелителя на моретата и символ на икономически разцвет - Картаген. Великолепият град Селинон е опустошен от картагенската армия, предвождана от Анибал ди Гискон. В ожесточената битка най-смелите синове на гръцкия град са посечени, полетата – опожарени, а жените и децата – жестоко измъчвани и отведени в робство.
Цена: 9.50 7.60 лв. (-20%)

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза