Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

Кристин Калихан

  /     /   Кристин Калихан
Кристин Калихан

Кристин Калихан

22.06.2022

Аз съм едновременно и писател, и читател на романтични истории

Кристен Калихан е известен автор, трикратно номинирана за наградата „РИТА“ и е носител на две награди „Romantic Times Reviewer’s Choice“.

Романите на Кристен Калихан са събрали рецензии със звезди от Publisher's Weekly и Library Journal, както и са отличавани с „Най-добър избор“ от много рецензенти. Дебютната ѝ книга FIRELIGHT получава Печат за отлични постижения на RT Magazine, обявена е за най-добра книга на годината от Library Journal, за най-добра книга на пролетта на 2012 г. – от Publisher's Weekly, както и за най-добра романтична книга за 2012 г. от ALA RUSA. През 2015 г. Кристен получава награда RITA за най-добър паранормален роман за романа си Evernight.

Кристен израства през 80-те години на XX век, носи ярки поли, черни дантелени ръкавици и бойни ботуши (но никога едновременно), може да рецитира най-добрите реплики от екшън филми, мечтае... И вярва, че влюбването е едно от най-безразсъдните преживявания в живота на човек, така че съвсем естествено започва да пише любовни романи. Но любовта ѝ към супергероите, екшън филмите и историята я подтиква да пише и исторически паранормални романи.

„Аз съм едновременно и писател, и читател на романтични истории. Добрата романтика винаги ме оставя леко без дъх и копнея за мое собствено приключение. Може би е провокирано от ирландското в мен, но и малко от зловещото докосване на магия, поглед към това, което може да се крие отвъд завесата на нашата реалност, и добавя пикантност към тръпката, която романтиката вече доставя. Ето защо не мога да се сдържа да не пиша паранормални романси. Така че настанете се удобно, изпийте чаша чай, огледайте се и вижте какво има да видите.“

Калихан обожава професията си, казва за себе си, че е автор, защото няма нищо друго, което би предпочела да бъде. А когато не пише, обикновено чете. Живее във Вашингтон със съпруга и двете си деца.

На български Кристен Калихан е представена с книгите на нашето издателство „Идол“ и „Мениджърът“ (която предстои да излезе от печат на 21-6-2022 г.).

Жанрове: Романтика; Историческа градска фантазия; Паранормално; Исторически паранормални романи