Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

Носител на отличията Златна книга и Златен печат

  /   Носител на отличията Златна книга и Златен печат

На официална церемония на 29-и април 2010 г. Съветът на европейската научна и културна общност връчи на издателство ЕРА отличието „Златна книга” за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура.

златен печат

Наградата „Златна книга” е почетна значка, изработена от 24-каратово злато в Монетния двор на България. Издателство ЕРА стана член на Съвета на европейската научна и културна общност и получи и деловото отличие „Златен печат” за Европейски мениджмънт в културата.

Престижните отличия се присъждат от Съвета на европейската научна и културна общност на институции, които имат висок принос към развитието на науката и културата и на български селища, които притежават уникално културно наследство. Номинациите и награждаването се извършват в рамките на проекта „Аплодисменти за България”. В избора на номинираните участват 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура и от кметове на 156 български градове и села, носители на Отличие за уникално европейско селище.

Заедно с издателство ЕРА отличията „Златна книга” и „Златен печат” получиха още Фолклорен ансамбъл „Тракия”, Медицинскиуниверситет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, Ансамбълът за народни песни и танци „Пазарджик”, няколко български училища и институти на БАН.

награждаване

Носители на отличието и членове на Съвета на европейската научна област са много видни личности в областта на културата, изкуството, журналистиката, сред които Райна Кабаиванска, Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, Ставри Калинов, Георги Черкелов, Георги Чапкънов, Иво Хаджимишев, Христо Мутафчиев, Александрина Пендачанска, проф. Милена Моллова, проф.Иван Добчев, Валя Балканска, проф. Николай Овчаров, Симфоничен оркестър на Българското национално радио, проф. Марко Семов, Вили Казасян, акад. Георги Марков.