Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Фридрих Незнански
Фридрих Незнански
Назад към автори

Фридрих Незнански

Фридрих Незнански е роден през 1932 г. Завършил е право и е работил като следовател в прокуратурата, а в предиода 1969 – 1977 г. е член на Московската адвокатска колегия. Защитава докторска дисертация по право и е автор на пет монографии.
През 1977 г. Незнански емигрира и се установява в САЩ. Там той работи като охранител, строителен работник, университетски преподавател, журналист. През 1985 г. Незнански се мести да живее във Франкфурт. През 1986 г. Международният биографичен институт му присъжда званието „човек с постижения”.
Писателският успех застига Незнански след издаването на два детективски романа в съавторство с Едуард Топол в началото на 80-те години на XX век. След публикуването на втория роман Незнански започва да пише самостоятелно. Романите му се превеждат на дванайсет езика и се превръщат в бестселъри в редица страни на Запад. По някои от книгите са заснети и филми. Но истинската популярност на Незнански идва със серията „Маршът на Турецки" и с появата на най-известния детектив в руската литература Александър Борисович Турецки.
В Русия произведенията на писателя се издават за пръв път едва след настъпването на промените. Днес Фридрих Незнански се смята за един от най-„тиражираните” писатели на руския книжен пазар. 

Незнански е единственият руски криминален автор, превеждан в Западна Европа, и е първият руснак, приет в американския писателски клуб „Едгар Алън По”. Романите му са били в класациите за най-продавани книги в САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Германия. А неговият герой – брилянтният следовател Турецки, му спечелва славата на най-популярния руски криминален автор в света.

Всички книги на Фридрих Незнански

Прощална роля Фридрих Незнански Прощална роля
Цена: 12.90 10.32
Изчерпан тираж