Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Стивън Климчук, Джералд Уорнър
Стивън Климчук, Джералд Уорнър
Назад към автори

Стивън Климчук, Джералд Уорнър

Стивън Климчук е пътешественик и корпоративен стратег, който до неотдавна ръководи стратегията на главната частна фондация на покойния милиардер сър Джон Темпълтън. Освен работата си на външен преподавател в Оксфордския университет, той е съветник на филантропи и компании в повече от десет страни. На по-ранен етап от кариерата си Стивън е директор и член на съвета на престижния Световен икономически форум в Женева, Швейцария, и член на програмния комитет на Давос. Климчук оглавява и консултантската фирма „А. Т. Киърни”. Започва кариерата си в „Голдман Сакс и Бейн” в Ню Йорк и Сан Франциско през осемдесетте години на ХХ век и фондация „БМВ” в Мюнхен го определя за „Млад световен лидер”.
Стивън е син на полски политически емигранти, заселили се в Северна Америка, и има магистърска степен от Факултета по бизнес в Харвард, завършил е и Университета на Лос Анджелис и е членувал във Фи Бета Капа. Като се имат предвид фактите за раждането и брака му, той има американско, канадско, полско и швейцарско гражданство. В свободното си време Климчук изследва много от уединените места, описани в тази книга, понякога заедно със съпругата си, която не одобрява това, и трите си дъщери, въпреки съпротивата им.

Джералд Уорнър е известен шотландски журналист, водещ на рубрика, радио и телевизионен журналист и бивш политически съветник на министър от кабинета на Обединеното кралство. Рубриката му в „Телеграф” „Само аз ли съм?” е една от най-популярните в Британия. Освен многобройните си появи по радиото и телевизията той е автор на шест книги, предимно по специализирани исторически теми, фолклор и куриози. Завършил е магистърска степен (с отличие) по средновековна и нова история в университета в Глазгоу и след това е правил тригодишно научно изследване за докторат по история на Ирландия.
По време на бележитата си кариера на писател Джералд е светски хроникьор и водещ на рубрика в „Сънди Таймс” и главен редактор и автор на уводни статии в „Скотланд он Сънди”, най-качествения вестник в Шотландия, и „Скотиш Дейли Мейл”. От 1995 до 1997 година той изоставя журналистиката и става специален съветник на държавния секретар на Шотландия, член на британския кабинет. Самият Уорнър е бил кандидат за Парламента. Многоуважаваният земевладелец на Крейгънмади (пълната му феодална титла) поддържа връзки с няколко знатни европейски рицарски ордена. През свободното си време се занимава с хералдика и генеалогия и обича да пие вино в приятна компания.

Всички книги на Стивън Климчук, Джералд Уорнър