Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Хариет Еванс
Хариет Еванс
Назад към автори

Хариет Еванс

Хариет Еванс е родена в Лондон през 1974 година. Определя себе си като незабележимо момиченце и единствените и “подвизи” от ученическите й години са: спечелен конкурс по изобразително изкуство, неизменно присъствие в църковния хор и не на последно място - маниакално увлечение по литературата.
 
След гимназията Еванс постъпва в университета в Бристол – специалност “Класическа литература”. Младата авторка обожава Бристол; и до днес с града я свързват родените през студентските й години приятелства. След като завършва университета, Хариет се завръща в родния си град и сбъдва желанието си да започне работа в медиите. Скоро обаче се оказва, че това не е работата за която е мечтала. Задълженията й се изчерпват с почистване на офиса и напористата дама се отнася към първата си работа като към “необходимото зло” по пътя към успеха. Напуска и след няколко месеца постъпва в издателство Пенгуин, където работи успешно в продължение на седем години, изкачвайки стръмната стълба от секретар до редактор, предимно на съвременни женски романи. В момента е редактор в друго водещо английско издателство – Хедлайн.
 
Еванс е потомствена писателка. Родителите й също работят в издателство, а баща й е автор на трилъри.
 
Тя споделя, че обича да създава истории и герои, които карат читателя да се изолира поне за няколко часа от враждебността на заобикалящия го свят. За младата писателка дебютния й роман “Път към дома” е книгата, която би искала да прочете и се надява читателите да се насладят на същото чувство докато я четат.

Всички книги на Хариет Еванс

Път към  дома Хариет Еванс Път към дома
Цена: 8.50 6.80
Изчерпан тираж