Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Джон Шорс
Джон Шорс
Назад към автори

Джон Шорс

    От младежките си години Джон Шорс е запленен от културата на Азия. Младият автор има щастието да осъществи мечтата си – да пътува извън пределите на родината си - Америка. След като завършва университет в Колорадо през 1991, Шорс посещава Азия. Очарован от екзотиката и колорита на необятния континент, Шорс заживява в Япония, където работи като преподавател по английски в продължение на три години. През следващите няколко години американецът посещава различни страни, но траен отпечатък в неговото съзнание оставят културата и историята на Индия. Неизчерпаем източник на вдъхновение за Шорс е общуването с местните хора. Чрез контактите си с тях се запознава с традиции и обичаи, непознати, дори неразбираеми, но примамливи за Западноевропейската цивилизация и Америка.

    След завръщането си в САЩ, Джон започва работа като репортер в родния си щат Айова. Три години по-късно печели три награди за журналистика, една от тях – за журналистическо разследване.

    “Под мраморното небе” е първият роман на младия автор, но рекордно бързо превзема световните класации. Непринуденото държание и детската усмивка превръщат Джон в любимец на публиката. В интервю, излъчено във вечерното шоу на Си Би Ес, авторът не скрива радостта си от предстоящото филмиране на книгата. През 2007 година Шорс възнамерява да се отдаде на срещи със свои почитатели, както и на ново предизвикателство – работата на завеждащ връзки с обществеността във водеща американска компания.

Всички книги на Джон Шорс

Под мраморното небе Джон Шорс Под мраморното небе
Цена: 9.50 7.60
Изчерпан тираж