Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Майкъл Корайт
Майкъл Корайт
Назад към автори

Майкъл Корайт

 Първата си книга Майкъл Корайт публикува едва на двайсет и една години. И веднага получава най-престижната награда за криминална литература “Едгар”.

Младият писател се вдъхновява от Реймънд Чандлър и Дашиъл Хамет, както и от по-съвременните легенди в криминалния жанр Денис Лихейн, Джордж Пеликанос и Робърт Крейс. За място на действието и в трите си романа Корайт избира Кливланд – градът на неговото детство. Главното действащо лице в книгите е частният детектив Линкълн Пери – бивш полицай с невероятен нюх в работата и абсолютен неудачник в личния си живот. Но неговият създател не се отъждествява с него. “Ако бях по-висок, по-умен, по-силен, по-красив и забавен, щяхме да бъдем един и същ човек. Линкълн е герой – аз не съм!.”

Корайт изключително много държи издателят да не променя заглавията на романите му и това е вписано във всеки негов договор. “При всяка от книгите, заглавието е готово много преди историята. Хващам се за израз, който звучи загадъчно и емоционално.”

Майкъл споделя, че често е обект на шеги заради възрастта си. Особено след като съвсем млад получава наградата „Едгар”. Дали пък не му завиждат? Той приема със смях този въпрос и развеселен допълва: “Мисля, че ще страдам от кризата на средната възраст, когато съм на 29 години. Тогава ще вляза в някой бар и никой няма да си прави шеги с възрастта ми. Но тези закачки ще ми липсват, ще се чувствам изгубен и забравен.”

Всички книги на Майкъл Корайт

Желана смърт Майкъл Корайт Желана смърт
Цена: 10.00 8.00
Изчерпан тираж