Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Роджър Елъри
Роджър Елъри
Назад към автори

Роджър Елъри

Роджър Дж. Елъри е роден на 20 юни 1965 г. в Бирмингам, Англия. В настоящия момент живее със съпругата и сина си във Великобритания.
Авторът има изключително интересна съдба. Син на самотна майка, Роджър остава сирак на седемгодишна възраст. Майка му е жертва на епидемия от пневмония, която избухва в началото на 70-те. След смъртта й Роджър Елъри отраства в сиропиталище до навършване на 16 години  Година по-късно той е арестуван за кражба, тъй като е бил принуден да намери храна за себе си и своя брат. Роджър е обвинен и осъден на лишаване от свобода. След излизането си от затвора, той става китарист в рок банда. Но след смъртта на барабаниста на групата, Роджър се отказва от музиката.
Той започва да пише през 1987 г., когато е на 22 години, и пише без прекъсване до 1993г, без да публикува нищо. Той се завръща към писането едва през 2001 г. Между август 2001 г. и януари 2002 г. завършва 3 книги. До настоящия момент Роджър Елъри е автор на 5 книги, четвъртата от които е „Град на лъжи”, номинирана за престижната британска награда на Асоциацията на криминалните автори „Steel Dagger” за най-добър трилър за 2007.
По думите на автора, в книгите си той просто се стреми да създаде добър разказ, който включва човечност и елементи от истинския живот.

Всички книги на Роджър Елъри

Град на лъжи Роджър Елъри Град на лъжи
Цена: 12.00 9.60
Изчерпан тираж