Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /   Пеги Клаус
Пеги Клаус
Назад към автори

Пеги Клаус

Пеги Клаус е ръководител на курсове за комуникативни умения и управление и повече от десет години е съветник на американските топ директори и лидери. Като президент на компанията „Клаус и съдружници”, всяка година тя общува с хиляди професионалисти по цял свят. Сред клиентите на Клаус са „Джей Пи Морган Чейс”, „Леви Страус”, „Америкън Експрес”, „Дисни”, „Голдман Сакс”, „Сиско Системс”, „Бууз Алън Хамилтън” и редица други. Нейните свежи и откровени съвети често са търсени от журналисти, които са я представяли в множество медии като Ей Би Си, Ен Би Си, „Бизнес Уийк”, „УолСтрийт Джърнъл”, „Ню Йорк Таймс”, „Нюзуийк”, „Форчън” и „Оу Мегъзин”.

Добре посрещана и в сферата на висшето образование, Клаус е изнасяла лекции по комуникации пред студенти и преподаватели от Калифорнийския университет, Бизнес колежа Хаас в Бъркли, Колежа по право и Колежа по обществено здравеопазване. Била е и преподавател в програмата по бизнес анализ за ръководни кадри на Уортънс, в колежа по право на Пепърдайн Юнивърсити, а освен това е член на борда Колежа “Кенеди” за жени на ръководни правителствени постове.

С големи отличия по драма, реч и театър от Лондонската кралска музикална академия и Студио по драма, в Холивуд Клаус подготвя артисти за известното „Тунайт шоу” на Джей Лено и „Косби”. Помощта й търсят участници в програми за Парамаунт, Уорнър Брадърс, Ей Би Си, Си Би Ес, Ен Би Си. Реномето на Клаус да извлича най-доброто от изпълнителите се простира и до света на бизнеса – приятели от УолСтрийт и Силиконовата долина се обаждат с молба да им помогне за речи и пресконференции. През 1993 година тя напуска Холивуд и основава своята консултантска фирма в Бъркли, Калифорния. Това й отваря вратите за провеждане на множество семинари и индивидуални тренировъчни програми по бизнес комуникация и лидерство.

В свободното си време Клаус може да бъде открита и във винарната Лост Каниън в Оукланд, Калифорния, на която е собственик заедно със съпруга си.

Всички книги на Пеги Клаус