Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads

25 ГОДИНИ с ИЗДАТЕЛСТВО ЕРА!

  /     /   25 ГОДИНИ с ИЗДАТЕЛСТВО ЕРА!
25 ГОДИНИ с ИЗДАТЕЛСТВО ЕРА!

25 ГОДИНИ с ИЗДАТЕЛСТВО ЕРА!

12.01.2021

Скъпи приятели,

Едно от водещите и вярваме ваши любими издателства - Ера, има РОЖДЕН ДЕН! Навършваме цели 25 ГОДИНИ! Всяка една от тях отдадена безусловно на любовта към книгата и посветена на нелеката мисия за разпространяването ѝ в домовете и сърцата на българската публика.

Трудно е да спомен всички бележити моменти в дългия ни творчески път – от многобройните срещи с писатели и читатели до неуморната задкулисна работа на нашите колеги и партньори.

Книгата оживява истински в ръцете на читателя, но преди да достигне до него на нея ѝ предстои да претърпи една метаморфоза, с която като пеперуда да разпери криле… Полетът на книгата до дома е дълъг и изисква почти съвършен синхрон между редактори, преводачи, коректори, художници, книжари, журналисти и медии - всички необходими и незаменими посвоему!

БЛАГОДАРИМ ви, колеги и приятели!

Сега не празнуваме само ние, а и всички вие, които с труда и таланти си дарявате радост. А най-топлата награда, която можем да получим са усмивките на хората, предизвикани след поредната разлистена в наслада страница! :)

През годините успяхме да ви представим редица заглавия на автори от ЦЯЛ СВЯТ. Докато някои от тях вече бяха запечатали името си със златни букви в световната литературната история, то други развиха и разгърнаха таланта си, израствайки пред очите ни.

Издателството успя да създаде богато жанрово и тематично разнообразие от книги, които да разгърне в забележителни поредици и колекции. Сред тях са: ЕраТрилър и криминалните романи, където обострения ни детективски нюх влезе в действие, за да поднесе на любителите най-доброто в жанра (Джефри Дивър, Винс Флин, Джилиан Флин, Скот Търоу, Крис Картър, Алекс Майкълидис,  Виктор Метос, Браян Фрийман и други).

Колоритността на ЕраТрилър беше допълнена с романите от серията ни „Северно сияние”, където достойно място заема най-забележителното от съвременната скандинавска литература в жанра (Рагнар Йонасон, Юрт и Русенфелт и други).

А от 2006 година насам, след 15-годишен труд, успяхме да завършим колекцията от 85 заглавия на Кралица на криминалната литература – Агата Кристи. Постигнатото от нас трудно намира аналог дори в световен мащаб, а именно всичките ѝ произведения да излязат с едно оформление под логото на един издател. Няма как да сме по-щастливи и от факта, че с труда си предадохме искрата към произведенията ѝ на младата публика в България, която безвъзвратно се увлича да разплете поредния случай на Еркюл Поаро.

Любовните ни и романтични заглавия, насочени предимно към женската аудитория, впечатляват не по-малко през годините. А още през 2002 година, с писателката Катрин Елиът, поставихме началото на нов тренд в дамската литература в България. Най-новата ни тематична поредица в жанра вече е сред фаворитите на публиката – романтични романи, чието действие се развива на екзотични дестинации (Изабел Брум, Джо Томас, Софи Клеър, Холи Мартин). Тук е мястото да споменем и един от най-обичаните ни автори – Никълъс Спаркс, който с историите си толкова деликатно докосва човешката душа, че редица от тях са прекрачили прага на книжните страници, за да се превърнат в световноизвестни кино и телевизионни адаптации („С дъх на канела”, „Моят път към теб”, „Нощи в Роданте” и много други).

В ЕРА винаги сме се отнасяли с необходимата почит и заслужено уважение и към любимите на поколения образцови писатели като Кърт Вонегът, Ървинг Стоун, Джон Стайнбек, Ерих Мария Ремарк и много други, чиито безценни произведения също сме издавали през годините.

А със заглавията от серията ни за „Развлечение и пътуване” може да се отправите на виртуално пътешествие до непозната страна и да се потопите в малко известни факти за живота и нравите там – всичко това поднесено от авторите увлекателно и с изключително чувство за хумор.

От постигнатото досега душите ни се изпълват с радост, но мисията ни съвсем не е приключила. Може да очаквате още и още разнообразни заглавия от нас, които да направят деня ви малко по-шарен, а усмивката по-широка.

А ние ще си пожелаем единствено още много по 25!!!

Голямо и сърдечно благодаря от целия екип на издателство ЕРА!

Благодарим ви, читатели и колеги!

Помнете - най-доброто предстои!


„Книгата е удоволствие”, ЕРА