Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads

12 заглавия на изкушаваща цена

  /     /   12 заглавия на изкушаваща цена
12 заглавия на изкушаваща цена

12 заглавия на изкушаваща цена

21.04.2021

Предстоят празници и въпреки че те са свързани с изобилие от трапези и срещи с любими хора, ние сме уверени, че книголюбителите вече подготвят своята колекция от заглавия, с които ще обновят пространството върху нощното си шкафче. Затова дванадесет дни преди светлия християнски празник – Великден, ви припомняме, че имате възможността да се възползвате от специалната ни отстъпка на завладяващи заглавия с цена от 5 лева.

Преживейте вълнуващи почивни дни в компанията на впечатляващи герои, разнообразни сюжети и вълшебни послания. Потопете се в света на тийн литературата с  Тифани Браунли и "Грешно по правилния начин"

Отпътувайте към приказна Франция, насред лозовите й насаждения, където един дневник преплита историите на две силни жени от различни времена. „Бургундските дневници“ е вълнуващ разказ за ценностите, любовта и семейството. 

Кери Смит ще ви отведе във „Въображаемият свят на..“, ще разберете защо най-големите революции на нашето време са се случили, тогава, когато някой е имал смелостта да измисли нещо ново.  

Съпреживейте искреността в романа „Глутницата и мъглата“ от Мартин Касариего.

Горещо препоръчваме и да „отскочите“ до Венеция от XVIII век, където тя никога не е била толкова съблазнителна и безмилостна. Сред каналите, потопени в мъгла и патрицианските дворци с ослепителна красота, Матео Струкул майсторски обединява приключенския разказ с любовните интриги и създава изключителна атмосфера, богато подплатена с емблематични за времето личности в „Джакомо Казанова. Соната за разбити сърца“.  

Насладете се на писателското майсторство на Ула Нилсон в „Кучетата“, където  духът на Северна Швеция прозира през всеки ред. Настоящето умело се преплита с миналото, с помощта на ярката метафоричност на изказа на автора. Акцентът е върху екзистенциалните проблеми на един малък, откъснат свят със собствен ритъм и собствен чар. 

Усетете отпечатъците на войната в Босна в романа изповед „Книга за Уна”. Авторът Фарук Шехич е един от най-талантливите и ярки представители на т. нар. прегазено поколение, той разкрива спомени от детството, които оставят болезнена травма от миналото. „Книга за Уна” е удостоена с най-престижния литературен приз в бивша Югославия и е носител на Наградата на ЕС за литература през 2013 г.  

За среща с криминалния свят, пък  Габриела Улберг Вестин представя „Миналото не забравя“. За създаването на романите си, тя разчита на детайлното изследване на темата и събира информация от срещи и интервюта с полицаи, престъпници, служители на затвори и криминални психолози. 

Стъпвайки на собствения си смесен ирландско-немски произход, Хюго Хамилтън ни предоставя изключително завладяващ и оригинален поглед към съвременна Ирландия – гостоприемна и същевременно недостъпна в „Ръка в огъня“

Доверете се на българското с „Революция на обречените“. Тъжните и трогателни истории на 23- годишния  Йордан Лозанов няма да ви оставят безразлични. Той е талантлив автор от новото поколение  и неговите послания отекват отвъд териториалните граници. 

Жестоко хулен от критиката "Терез Ракен" от Емил Зола се радва на изключително радушен прием от читателите и се превръща в една от основополагащите творби на натурализма.  

За любителите на научно-популярна литература „Безсмъртното съзнание“ от Ервин Ласло и Антъни Пийк ще разкрие десетки конкретни примери, подкрепени от научни доказателства, които сочат, че след смъртта на мозъка, съзнанието продължава да живее и с него може да се осъществи връзка. Светът е неимоверно по-сложен от традиционните ни представи и вече е необходима нова научна парадигма, основана на последните открития в квантовата физика, неврологията и ред други сфери на познанието. Само по този начин хипотезата, че в определен смисъл човечеството е безсмъртно, придобива реални контури.