Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /     /   Под мраморното небе
Под мраморното небе

Под мраморното небе

Автор: Джон Шорс

Брой страници 384
Година на издаване 12-2012
Корици Меки
Формат 20x13
Категории Архив

Корична цена: 9.50 лв.

Цена в сайта: 7.60 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.
    Архитектурният шедьовър Тадж Махал -
символ на любов, по-силна от смъртта

 

    Индостан, 1632 година.

    Легендата разказва, че, щом загубил своята любима Мумтаз Махал, император шах Джахан бил сломен от мъка. Обсебен от последните думи на императрицата - “Искам да ми построиш красива гробница”, той наел най-даровития архитект в познатия свят – Иса.

    Когато прочутият майстор попитал как да изглежда мавзолеят, хан Джахан промълвил: “Да прилича на жена, да носи в себе си красотата на това най-велико творение на Аллах. Ще назнача за твоя помощница дъщеря си Джаханара – нейното лице е огледало на майка й и ще ти бъде вдъхновение за строежа.”


    Романът “Под мраморното небе” е сложна плетеница от терзания, пориви, страст и болка, а в центъра му е най-голямата щерка на императора - Джаханара. С непривична за жена политическа прозорливост, тя усеща, че империята е заплашена: баща й е увлечен от строежа на мавзолея Тадж Махал, наследникът му е слабохарактерен, а малкият й брат е жесток потисник и крои да вземе трона със сила. Щом пламва искрата на гражданската война, младата принцеса смело и находчиво се изправя срещу фанатизма и безразсъдството и се превръща в пръв съветник на баща си.


    Строежът на колосалния мавзолей трае повече от десетилетие, а след завършването си сполучливо е наречен “Порта към небесните селения” и ”Храм на любовта”. В страна, където царят хаос и религиозна ненавист, единствения символ на любов, по-силна от смъртта, остава архитектурният шедьовър Тадж Махал.


    Запленен от културата на Азия, Джон Шорс посещава различни страни, но траен отпечатък в съзнанието му оставят културата и историята на Индия.

    “Под мраморното небе” е първият роман на младия автор, но рекордно бързо превзема световните класации. Непринуденото държание и момчешката усмивка превръщат Джон не само в любимец на публиката, но и на филмовите сценаристи в Холивуд – предстои филмиране на романа.Диляна, публикувано на: 2018-01-25 21:49:27

Здравейте, моля ви, преиздадете книгата, има много желаещи да си я закупят. Книгата е невероятна.

ЕРА, публикувано на: 2017-07-05 11:14:27

Здравейте, Денислав. За съжаление, тиражът на книгата е изчерпан и към този момент не планираме допечатка. Съветът ни е да проверите в библиотеките. Хубав ден, ЕРА.

Денислав, публикувано на: 2017-07-05 00:50:09

искам да си я купя моля за помощ

Наталия Йорданова, публикувано на: 2015-11-08 13:36:22

Невероятна книга! Няма думи, които могат да я опишат. Няма начин да не може да се намери из цяла България.

Администратор, публикувано на: 2014-11-27 09:21:02

Здравейте. Тиражът на "Под мраморното небе" е изчерпан. Засега издателство Ера не планира допечатка. Следете сайта ни за повече информация.

Иван Иванчев, публикувано на: 2014-11-26 13:40:18

Под мраморното небе - Джон Шорс Останала ли е поне една бройчица?

Емануела Стайкова, публикувано на: 2014-10-02 15:04:21

Изключително завладяваща книга, изпълнена с много нежност, напрежение и драматични моменти. След прочитането на 20 страница няма да можете за я затворите преди да прочетете края. :))

Моля въведете кода за сигурност