Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /     /   Вещерите - Сказание за Сарамир І
Вещерите - Сказание за Сарамир І

Вещерите - Сказание за Сарамир І

Автор: Крис Удинг

Брой страници 448
Година на издаване 12-2012
Корици Меки
Формат 21x14
Категории Архив

Корична цена: 10.00 лв.

Цена в сайта: 8.00 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Повече от два века вещерите управляват империята Сарамир. Винаги в сянка, в плен на зверските си инстинкти и полуразложените си тела, те са предани единствено на вълшебните си Маски и укритият храм Адерач. Двеста години наред издирват и унищожават бебета с необикновени способности, които обявяват за Различни. И пазят тайната си.
Народът на Сарамир се страхува от тях и ги почита. Всяка жена се моли да не роди Различно дете.
Промяната настъпва, когато Кръвната Императрица на Сарамир признава, че единствената й дъщеря и наследница на трона е Различна.
Само за една нощ младата благородничка Кайку ту Макаима губи всичко: домът, семейството си и... живота си. Върната от полята на смъртта от странна жена на име Асара, Кайку открива, че нещо с нея не е наред. Преди да разбере какво, огнен демон излиза от тялото й и изпепелява Асара. Останала съвсем сама и напълно отчаяна, Кайку тръгва да търси помощ от братовчедка си в столицата.
Крис Удинг е доказателство, че младите автори от новата вълна в британското фентъзи са Различни.
С първия си роман от трилогията за Сарамир Удинг ни въвлича в шеметна история на приключения, интриги и политически машинации на фона на гражданска война. Във “Вещерите” се разгръща пъстрата картина на ориенталски фантастичен свят, екзотично примесен с японски и келтски препратки. В Сарамир войнската чест се измерва не само в умението да се борави с меч и лък, но и в стрелба с пушка. Изкуството на вещерите да блуждаят в незримия свят на магията е представено като мрачно, изкусително и чудовищно действие, което си има своята цена.
Англичанинът гради декорите на фантастичния си свят с живописни легенди за богове, хора и величави битки.
Необятно въображение, смело експериментиране, както и цяла езикова съкровищница - Крис Удинг в действие

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор