Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /     /   Механично пиано
Механично пиано

Механично пиано

Автор: Кърт Вонегът

Брой страници 328
Година на издаване 8-2012
Корици Меки
Формат 20x13
Категории Архив

Корична цена: 0.00 лв.

Цена в сайта: 0.00 лв.

Наличност: Не

Очаквайте нов тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.
Вонегът предсказва съдбата
на корпоративна Америка.


Книгата не е за онова, което е, а за онова, което би могло да бъде...

Така започва „Механично пиано” – първият роман на ненадминатия Кърт Вонегът, публикуван и със заглавие „Утопия 14”. Биографичните елементи в книгата отразяват работата на писателя в Дженерал Електрик и са осмиващ отговор на намеренията всичко да бъде управлявано от машини.

Със солидна доза черен хумор и ирония Вонегът създава антиутопия за механизирания свят на бъдещето и разделението на обществото. На власт е малка група олигарси – инженери и мениджъри, а машините са достигнали своя триумф, измествайки напълно вече безполезните работници от нисшата класа.

Вонегът използва механичното пиано като метафора за едно общество, превърнало се в инструмент, свирещ безгрешно зададена мелодия, но без нужда от човешка намеса.
Писателят става предвестник на това какво ще се случи само половин век по-късно – неговото бъдеще всъщност е нашето настояще…

„Механично пиано” е роман за безнадеждността на революцията в свят, който отхвърля всички революции, и за безсмисления бунт на човека, който се опитва да го промени.

ЕРА, публикувано на: 2016-05-03 12:43:58

Здравейте! Извинявайте за объркването, за момента нямаме планове да пускаме нов тираж на "Механично пиано". Коригирахме информацията и на сайта. Благодаря Ви, че ни посочихте грешката. Поздрави от екипа на ЕРА.

Моника, публикувано на: 2016-05-01 18:23:12

Здравейте, Да очакваме ли действително нов тираж?

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Подобни книги

Боен клуб Чък Паланюк Боен клуб
Цена: 12.99 10.39
Очаквайте нов тираж
Приспивна песен Чък Паланюк Приспивна песен
Цена: 7.50 6.00
Изчерпан тираж