Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /     /   Троя
Троя

Троя

Автор: Линдзи Кларк

Брой страници 478
Година на издаване 4-2012
Корици Меки
Формат 21x14
Категории Архив

Корична цена: 10.00 лв.

Цена в сайта: 8.00 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Историк по образование, английският автор Линдзи Кларк не е непознат на западната читателска аудитория. Има зад гърба си още един роман - вдъхновения от английската митология “Parzival and the Stone from Heaven”, 2001, и редица есета и исторически студии. Роден и израснал в Халифакс, Йоркшир, Кларк споделя, че първото му запознанство с приказния свят на легендите и митовете са били приказките на братя Грим, които майка му му е четяла. Интересът към героите и приключенията от древността се запазва и до ден днешен - вече над шейсет години. ТРОЯ обаче е книга, която пленява не толкова със сюжета си, добре известен на българските читатели. Кларк разплита отношенията между героите, представя ги като близки до нас хора, подложени на същите изпитания, подвластни на вечните човешки емоции.
Линдзи Кларк ни отвежда в размирен свят, подобен на нашия, който е раздиран от кървави конфликти и междуособици. Съчетание на мит и действителност, художествено майсторство и историческа достоверност. Уникална среща с древността.

Възможно ли е страстта на една жена да доведе до гибелта на хиляди мъже? В името на любовта ли се води епичната битка във ветровитата троянска долина? Кои са жертвите в една война - победените или победителите? Кое е знак за достойнството на мъжа - смелостта в любовта или смелостта в бой?

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Завръщане от Троя Линдзи Кларк Завръщане от Троя
Цена: 10.00 8.00
Изчерпан тираж