Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Google Plus Instagram Goodreads
  /     /     /   Завръщане от Троя
Завръщане от Троя

Завръщане от Троя

Автор: Линдзи Кларк

Брой страници 482
Година на издаване 11-2012
Корици Меки
Формат 21x14
Категории Архив

Корична цена: 10.00 лв.

Цена в сайта: 8.00 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.
Линдзи Кларк е носител на наградата “Уайтбрeд”, а историческите му романи се превръщат в запазена марка за лиризъм и епичност. След успеха на “Троя” англичанинът продължава странстванията си в античния свят със “Завръщане от Троя”. В новата си книга авторът ни поднася пъстра плетеница, втъкала в едно съдбите на Менелай, Елена, Агамемнон и Одисей, обогатява представата ни за древността и претворява митологичните теми и мотиви на историята в съдбоносен разказ за настоящето.
След десет години сражения Троя е превзета, но при подялбата на плячката сред победителите възникват разпри и дори боговете се обръщат против тях. Похитителите се качват на корабите си и отплават за дома, само за да открият, че изпитанията им тепърва започват.
Агамемнон плава за родната Микена с богата плячка и пленничката Касандра. В дома му обаче го очаква Клитемнестра – невярната му съпруга, която отдавна крои да му отмъсти за убийството на дъщеря им Ифигения. Същевременно Менелай трябва да реши съдбата на Елена, заради чиято неземна хубост се е водила войната.
Хитрецът Одисей от Итака е толкова покрусен от касапницата, предизвикана от неговата изобретателност, че се смята за недостоен да се завърне у дома при жена си и сина си. Връхлетян от страшна буря и измъчван от вина, той се отправя на пътешествие до пределите на света и до дълбините на собственото си сърце. След безброй приключения мистериозните обрати на съдбата му донасят опрощение и му посочват пътя към дома.

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор

Троя Линдзи Кларк Троя
Цена: 10.00 8.00
Изчерпан тираж

Подобни книги