Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Тайният живот на дърветата
Тайният живот на дърветата

Тайният живот на дърветата

Автор: Петер Волебен

Брой страници 240
Година на издаване 5-2017
Корици Меки
Формат 14x21
Категории Научно-популярна литература

Корична цена: 17.99 лв.

Цена в сайта: 15.29 лв.

Наличност: ДА

Купи сега

15% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Световен бестселър! Новаторските открития на Петер Волебен разкриват един изумителен свят, за който хората дори не подозират

Петер Волебен споделя дълбоката си привързаност към горите и увлекателно обяснява невероятните процеси в тяхното общество. Горите са био свят със свои закони, отношения, сигнали и комуникации. Сред тях има силни и слаби индивиди, борба за оцеляване, превантивни реакции, методи за предпазване от врагове и грижи за младото поколение.

Дървесните родители живеят с децата си, общуват с тях и ги подкрепят, споделят хранителни вещества с по-слабите, създават екосистема, която ограничава влиянието на климатичните крайности. В резултат на тези взаимодействия, дървета в една общност са защитени и могат да живеят до дълбока старост.

Петер Волебен предлага обширна информация, задълбочени познания и доказва правотата си с наблюдения, заключения и научно установени факти. Но най-важната роля, най-значимото послание на книгата "Тайният живот на дърветата" е в това, че тя изгражда ново отношение към дърветата като към живи същества – спътници на хората, не само съвременници, а вековни свидетели на бурни и тежки времена, съумяващи да преодолеят всичко.

Петер Волебен е завършил лесовъдство, в продължение на 23 години работи в горското управление в Рeйнланд-Пфалц. През 2006 г. поема грижата за 1200 хектара гора, в която прилага на практика своите възгледи. Той е автор на няколко книги, станали бестселъри.

Издателство ЕРА, публикувано на: 2020-12-08 13:50:09

Здравейте, скоро се очаква нов тираж! Следете ни. Благодарим!

Павел, публикувано на: 2020-11-12 08:22:48

Кога се очаква нов тираж?

Калоян, публикувано на: 2020-11-11 22:15:25

Очаквам с нетърпение новият тираж!!! :)

Издателство ЕРА, публикувано на: 2020-11-05 16:15:56

Здравейте, Петър. През следващата година планираме нов тираж на "Тайният живот на дърветата". Следете ни в сайта или социалните мрежи за повече подробности.

Петър, публикувано на: 2020-11-04 01:06:21

Здравейте, Издателство Да знаете кога ще излезе нов тираж Тайният живот на дърветата и други книги от автора на Петер Волебен

Моля въведете кода за сигурност

Още книги от този автор