Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Тримата императори
Тримата императори

Тримата императори

Автор: Миранда Картър

Брой страници 558
Година на издаване 5-2012
Корици Меки
Формат 21x14
Категории Архив

Корична цена: 18.00 лв.

Цена в сайта: 14.40 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
20% отстъпка от коричната цена 0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.
Едно семейство, три империи и пътят към Първата световна война

В навечерието на Първата световна война Великобритания, Германия и Русия са управлявани от членове на една кралска фамилия: Джордж V, крал на Англия и император на Индия, Вилхелм II, последния германски кайзер, и Николай II, последния руски цар. Техните незрели решения и детински постъпки причинили една от най-разрушителните войни в човешката история…

Миранда Картър използва кореспонденцията между владетелите и стотици други исторически извори, за да създаде брилянтен портрет на трима мъже и техните слабости. Поставени на обречени от историята позиции, зле образовани и откъснати от реалността, неуравновесеният Вилхелм, нерешителният Николай и плахият Джордж доказват как личните и политическите отношения си взаимодействат... с опустошителен резултат.
Европа пропада в бездната на военния конфликт, заради очевидната неспособност на кралските кръвни връзки да обуздаят националните разногласия. За всеки от тримата войната е катастрофа, а желанието за мир и разбирателство е заглушено във финалния акорд от разруха, предателство и смърт.

Богато на детайли и проницателно в интерпретациите си, изследването на Миранда Картър разобличава трагикомизма на един привилегирован, но изостанал от времето си свят. „Тримата императори” е безценен исторически анализ за залеза на една епоха, в която обикновени човешки същества имали абсолютната власт да определят съдбата на милиони.

Моля въведете кода за сигурност

Подобни книги

Сексът и кралете Елинор Херман Сексът и кралете
Цена: 14.00 11.20
Изчерпан тираж
Сексът и кралиците Елинор Херман Сексът и кралиците
Цена: 14.00 11.20
Изчерпан тираж
Чингис хан Джон Ман Чингис хан
Цена: 10.00 8.00
Изчерпан тираж
Тиранинът Валерио Масимо Манфреди Тиранинът
Цена: 9.50 7.60
Изчерпан тираж