Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Питър Тримейн
Питър Тримейн
Назад към автори

Питър Тримейн

Питър Тримейн е псевдоним на Питър Бересфорд Елис.  Авторът е роден през 1943 година в Ковънтри, Англия. Във вените му тече ирландска, бретонска и шотландска кръв, а родословното му дърво може да бъде проследено до далечната 1288 г.

Тримейн е работил като репортер, журналист и редактор в редица английски и ирландски медии. През 1975 година се отдава изцяло на писането.

Тримейн се радва на завидна писателска кариера. Автор е на 87 книги (сред тях фентъзи с келтски мотиви), 88 разказа, множество научни статии и публикации. Увлечението му по историята и културата на келтите намира отзвук в академичен труд за борбата за независимост на Уелс.

Богатите исторически познания на Тримейн го превръщат в желан гост в университети в различни точки на света. Често е определян като наследник на Брам Стокър, но световно признание получава със серията книги за сестра Фиделма. Серията се основава на задълбочени исторически разследвания, познания и анализ на архиви от историята на келтите.
Питър Тримейн наподобява стила на Агата Кристи, макар и с необичаен детектив. Романът е смес от криминално и автентично, пропит с духа на Европа от преди хилядолетие и половина.

Всички книги на Питър Тримейн