Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Питър Харис
Питър Харис
Назад към автори

Питър Харис

 

Питър Харис (Сан Антонио, Калифорния, 1951) е следвал археология и социология в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Върху него са оказали влияние испанските му корени – баба му по майчина линия е испанка. От няколко години живее в Коста дел Сол, макар че по професионални причини, свързани с работата му като преводач и изследовател на архивите на Ватикана, прекарва доста време в Италия.

Харис е имал намерение да се присъедини към църквата, но силното му влечение към литературата не му позволява да се отдаде напълно на задълженията на свещеник. Въпреки това, писателят все още поддържа близки отношения с църквата.

Най-голямата страст на Харис е бароковата музика.

Още от малък, Питър има влечение към цигулката. Неговите пътувания из Италия му помагат да открие богатството на бароковата музика и по-специално на виртуоза Антонио Вивалди. Венецианската музика има огромно значение за Харис. Съвпадение е и фактът, че самият Вивалди е бил свещеник, а Питър Харис за малко да го последва.

Другата голяма страст на автора е Венеция. Това влечение събира в себе си високата му оценка към цигулката, възхищението от Вивалди и възможността да разследва архивите на Ватикана. През студентсикте си години Питър Харис получава стипендия, която му позволява да живее във Венеция и да се запознае с изкуството, обграждащо целия град. Всички тези обстоятелства са причина Венеция да е в основата на всяка негова творба.

Питър Харис има дарбата да разплита сложни исторически уравнения. Още като млад той има влечение да търси и логически да разшифрова криптографски системи. Тези знания му помагат изключително много в археологическите му проучвания из Египет и Европа. В едно свое изследване той разкрива пламенния свят на тайните общества, които изобилстват в Европа през цялото й историческо съществуване. По-късно Харис става един от водещите експерти по някои от най-непознатите тайни общества.

Питър Харис има публикации в спезиализирани списания. Някои от статиите му са:

1970 г. – „Тайното значение на музиката на Вивалди, слушана отзад напред”

1972 – 1973 г. – публикации за тайни общества

1975 г. – „Цифрово кодиране на музиката, стъпка по стъпка”

1977 г. – „Кодовете и Ватикана”

1988 г. - „Какво научих от Вивалди и църквата. Отвъд цифрите.”

 

 

 

.

 

Всички книги на Питър Харис

Забранен акорд Питър Харис Забранен акорд
Цена: 11.99 9.59
Изчерпан тираж