Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Филип Марголин
Филип Марголин
Назад към автори

Филип Марголин

Филип Марголин e роден в Ню Йорк, завършва Вашингтонския университет, бакалавър по политология. Бил е преподавател по право, секретар на върховния съдия на Орегонския апелативен съд, както и специалист по защита на криминално проявени лица. Марголин е защитавал в съда над 30 души, обвинени в убийство. След 1996 се оттегля и посвещава на писане. Геният му на майстор на политически, съдебни и криминални трилъри е оценен не само в областта на литературата, но и в киното, и му носи редица награди и признания. У нас е известен с “Вдовицата на погребалния агент”, “Последният невинен” и “Необуздано правосъдие”. Въпреки успехите и признанията си самият Марголин скромничи относно таланта си:
“Възприемем се по-скоро като читател, не като писател. Никога не съм очаквал, че писанията ми ще бъдат публикувани. Дори в най-смелите си мечти не съм си представял, че всяка моя книга ще се превърне в бестселър според “Ню Йорк Таймс”. Бях трийсетгодишен, когато за пръв път излезе разказ с моето име, а дебютният ми роман видя бял свят, когато бях на трийсет и четири. Но аз винаги съм бил страстен читател, като ученик носех поне една книга със себе си, където и да отидех.

Всички книги на Филип Марголин

Минало несвършено Филип Марголин Минало несвършено
Цена: 8.50 6.80
Изчерпан тираж