Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /   Алисън Бренан
Алисън Бренан
Назад към автори

Алисън Бренан

Алисън Бренан е водещ автор в едно от най-престижните американски издателства Саймън&Шустър. Как постига успеха си? Написала е много книги, но с най-новия си роман улучва правилната посока и прави истински звезден пробив в своята кариера. Стартовият тираж на „Опасна близост” е 400 хиляди – цифра, с която започват любимците в книгоиздателския бранш. Печели милиони почитатели по цял свят, които със затаен дъх очакват следващите й творби.

Още единайсетгодишна, Алисън се натъква на огромните колекции на майка си с книгите на Агата Кристи. У бъдещата писателка се зараждат силна любов към литературата и страст към четенето, които я съпътстват и до днес. На тринайсет години тя вече се е превърнала в книжен фанатик и е прочела много от творбите на велики автори като По, Стайнбек, Достоевски.

В колежа Алисън учи бизнес икономика, политика и, разбира се, литература. Толкова обича словото, че дори печели наградата „Най-приказлив”. Наред с класиците на световната литература, става почитател и на Стивън Кинг – толкова ревностен, че дори му пише възторжено писмо.

Алисън е пленена от книгите на Кинг, но не тръгва по неговите стъпки. Споменът за Агата Кристи е запечатан дълбоко в съзнанието й. Затова стига до решението, че това ще бъде нейният жанр. Но Алисън има и други предпочитания. Тя подправя мистерията с доза романтика. Взима най-доброто от два противопоставящи се жанра и така се доближава до своята мечта – да напише Големия американски роман. Е, дали „Опасна близост” е този роман, могат да кажат само читателите. Но световните класации също имат право на глас и заявяват – безспорен бестселър!
 
Посетете официалния сайт на Алисън Бренан. 

Всички книги на Алисън Бренан

Опасна близост Алисън Бренан Опасна близост
Цена: 11.90 9.52
Изчерпан тираж