Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads
  /     /     /   Аз съм динамит. Животът на Ницше
Аз съм динамит. Животът на Ницше

Аз съм динамит. Животът на Ницше

Автор: Сю Прюдо

Брой страници 432
Година на издаване 10-2019
Корици Меки
Формат 15Х22
Категории Биография, биографичен роман

Корична цена: 19.90 лв.

Цена в сайта: 5.00 лв.

Наличност: Не

Изчерпан тираж
0 лв. доставка при поръчки над 35 лв.

Фридрих Ницше е един от най-големите мислители на XIX век – философ, литератор, изкуствовед, музикант, чиито идеи повлияват дълбоко европейската и световна култура до наши дни, като в същото време са обект на полемики, спекулации и противоположни интерпретации. Ницше е една от най-загадъчните фигури във философията. Неговите концепции за свръхчовека, волята за власт и робския морал променят фундаментално разбирането за човешката същност.

Като се опира на документи, проучвания, писма, както и на трудовете на Ницше, британската писателка и историк Сю Прюдо обрисува света на един блестящ, ексцентричен и дълбоко смутен човек, хвърляйки светлина върху събитията и хората, формирали живота и работата му. От християнското му възпитание, засенчено от мистериозната смърт на баща му, през учителската му кариера, отношенията му с видните интелектуалци на неговото време, самотното философстване по високите планини, до драматичния му психически срив. Сю Прюдо успява с малко щрихи ярко да пресъздаде интелектуалната, културната и политическата атмосфера в Европа от втората половина на ХIХ в.

Сю Прюдо е родена през 1946 г. в Лондон, Великобритания. Автор е на редица биографични книги, за които е удостоена с множество престижни отличия. Забележителната ѝ творба "Аз съм динамит. Животът на Ницше" е носител на една от най-авторитетните британски литературни награди.

Прочети ексклузивен откъс ТУК>>

Моля въведете кода за сигурност

Подобни книги

Кралицата на шампанското Фабиен Моро Кралицата на шампанското
Цена: 15.99 13.59
Изчерпан тираж
Страстите на разума Ървинг Стоун Страстите на разума
Цена: 28.00 23.80
Изчерпан тираж
Нищетата на славата Ървинг Стоун Нищетата на славата
Цена: 18.00 15.30
Изчерпан тираж