Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

Между редовете през Великденската ваканция

  /     /   Между редовете през Великденската ваканция
Между редовете през Великденската ваканция

Между редовете през Великденската ваканция

01.01.2021

Предстоят дни, в които да се отдадете на заслужена почивка и разбира се какво по хубаво от това да разполагате с време за любима книга. Сега е моментът да си позволите онези „и още 5 минути" вечер, когато сте потънали в историята на завладяващо четиво. Ние знаем, че всеки книголюбител оценява миговете прекарани в света на книгите и фразата „хайде още една глава и заспивам“ е емблематична. Затова споделяме с вас предложенията ни за заглавия, които да бъдат ваши  приятели през почивните дни.

Празниците задължително трябва да бъдат подправени с щипка любов, затова Холи Мартин и Целувката, която спря дъжда“  е перфектното романтично заглавие. Тор и Ева ще ви отведат до екзотични и вълнуващи дестинации. Двамата пеят на върха на Айфеловата кула, скачат с парашут в Дубай, танцуват под дъжда в Индия, яздят камили в Египет. Ева намира любовта, докато сбъдва мечтите си, за които дори не се е осмелявала да копнее. И всичко това, за да разбере, че истинската смелост се намира в сърцето.

Най-новото заглавие от каталога на Ера е „Черен мрак“. Типично за стила на Рагнар Йонасон, попадаме на загадъчен сюжет и трудно разрешим случай, около убийство, насред мрак, който завладява града. Следите на убиеца водят до всеки замесен, който носи белезите на своята история, от убиеца, обаче няма и следа.

Почитателите на документалистика и шпионски заговори ще оценят  „Заговорът срещу Ленин - Историята на една непозната война. Книгата разкрива неподозирани тайни и конспирации относно заговора срещу Ленин. Авторът Барнс Кар разкрива историята на шепа тайни агенти и на руснаци, противници на режима, които възнамеряват да превземат Москва, воюват срещу Червената армия и организират държавен преврат срещу съветския лидер Владимир Илич Ленин. Целта на съюзниците е да поставят техен избраник, който да върне Русия във войната срещу Германия. Последствията са ужасяващи - хиляди са арестувани и разстреляни, както военни, така и цивилни. Авторът прави единствено по рода си, задълбочено изследване по темата. Той подбира неизвестни досега подробности от архивите на 20-ти век, за да ни разкаже за печалните събития.