Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

"Това ли е най-добрият автор на криминални романи в света днес?" - The Times

  /     /   "Това ли е най-добрият автор на криминални романи в света днес?" - The Times
"Това ли е най-добрият автор на криминални романи в света днес?" - The Times

"Това ли е най-добрият автор на криминални романи в света днес?" - The Times

18.11.2020

Разбира се, има много добри и доказали се имена в трилър-жанра, а ние от издателство ЕРА се гордеем с факта, че вече 25 години полагаме постоянни усилия за популяризирането му сред българските читатели – от вдъхването на нов импулс в живота на така или иначе безсмъртните истории на неповторимата Агата Кристи до откриването и представянето на  съвременни талантливи автори, какъвто безспорно е исландецът Рагнар Йонасон.

Макар все още недостатъчно познат на широката публика в България, любителите на криминалната литература по света вече повече от десетилетие имат удоволствието да прекрояват границите на познатото в жанра с книгите му, които оглавяват различни престижни класации и са се превърнали в бестселъри в държави като Франция, Германия, Австралия и Великобритания. А фактите са красноречиви:

1.7 милиона продадени копия,

32 държави по света,

а „Снежна слепота”  е част от

ТОП 100 на най-добрите криминални книги

за всички времена според Blackwell’s.

А кой всъщност е Рагнар Йонасон? Личността му е пъстра и многолика (точно каквото е и творчеството му).

Живее в Рейкявик (Исландия),  има правно образование, работи като инвестиционен банкер и е университетски преподавател. От 17-годишна възраст е превел 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски, с което засвидетелства любовта му към най-мистериозния жанр още в юношеска възраст.  Съосновател е на исландския международен фестивал за криминално писане Iceland Noirи, като е и редовен участник на редица тематични събития по света.

Представяме ви специален откъс от „Снежна слепота” ТУК, с което се надяваме поне частично да се потопите в загадъчната атмосферата на романа.

The Times поставят въпроса, с който започнахме темата, а историите на най-популярния исландски автор в света отговарят…