Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата Политика за защита на личните данни

Ера в социалните мрежи Facebook Twitter Instagram Goodreads

6 книги за отлично коледно настроение!

  /     /   6 книги за отлично коледно настроение!
6 книги за отлично коледно настроение!

6 книги за отлично коледно настроение!

18.12.2020

Коледа наближава! – онова време от годината, в което колелото на живота забавя своя ход, за да слезем, да се огледаме и, ако се налага, да променим посоката. Денят е къс, а дългата прегръдка на нощта ни унася в романтична меланхолия с повик за книга. Желанието да се потопим в ново любимо заглавие става все по-осезаемо, а време за губене няма, защото още една година се промъква неусетно покрай нас!

Настава час за прегръдки, подаръци, дълги коледни филми и книги – но от онези малко по-магичните, които усилват вярата в доброто и мечтите ни.

А нашите коледни предложения са точно такива! – изберете сами дали да се потопите в романтична идилия или да се превъплътите в ролята на детектив, разкривайки някои от най-пазените тайни в света:

Още мистерии по Коледа (сборник с разкази)

Едни от най-добрите криминални писатели в света се настаняват на коледната трапеза, за да ви предизвикват да вкусите техните коледни мистерии. Истории, които могат да бъдат плашещи, разтоварващи или забавни, но винаги предизвикващи сетивата ви.

Сборникът включва разкази на Елис Питърс, Агата Кристи, Иън Ранкин, Г. К. Честъртън, Майкъл Инес, Джон Диксън Кар, Вал Макдърмид, Марждъри Алингам и други.

Коледа под боровинковия залез (Холи Мартин)

Коледна романтика в най-чист вид… ако търсите книга, която да ви зареди с коледен дух и празнично настроение, това е Тя!

Налейте си чаша или две горещ шоколад, настанете се удобно на дивана и се пригответе да съпреживеете една зимна любовна приказка на малък северен остров.

Снежна слепота (Рагнар Йонасон)

Най-популярният исландски автор в света – Рагнар Йонасон, също знае как да ви отведе далеч на север, принуждавайки ви да забравите откъде сте тръгнали. Усещане за клаустрофобично напрежение в снежната буря ще замени безгрижието, обзело идиличното рибарско градче в най-отдалечените части на Исландия. А там, младият полицай Ари Тор Арасон, е поставен пред най-голямото предизвикателство в живота си досега.

Разберете какво означава истински „трилър по исландски”.

Една година и един ден (Изабел Брум)

Омагьосани от спиращата дъха красота на зимна Прага, три жени се намират в търсене на утеха и щастие – всяка посвоему.

Но дали разкриването на дългогодишните им тайни, няма да се окаже единственият път към свободата и любовта?

Коледата на Поаро (Агата Кристи)

Коледните криминални романи контрастират с празничната еуфория, завладяла всичко наоколо – може би затова са толкова любими и предпочитани от мнозина,  дори по това безгрижно време на годината!

А Коледата на Поаро, както се досещате, е различна, много по-различна от нашата.

Среща под звездите (Джо Томас)

Лапландия е олицетворение на Коледа, а среща под звездното ѝ небе, неизменно нашепва за любов, много любов. Но ще успеят ли призраците на миналото да се разтопят в топлината ѝ?

Освен това очаквайте… забавни ситуации, среща със северните елени и чаровен непознат край огъня…

Б о н у с!

Хиляди късчета дъга (Изабел Брум)

Авторката Изабел Брум има нова, също толкова завладяваща романтична история, която ни отвежда край коледните красотите на езерото Комо. Потопете се в дълбоките води на „Хиляди късчета дъга”!

Приятели, четенето е здраве, знание, сила и удоволствие!

Весели, спокойни и изпълнени с радост празници от екипа на издателство ЕРА!