Тайният живот на дърветата (11. май) - Петер Волебен

Бр. страници: 240
Корици: Меки
Корична цена: 15.00 лв.
Цена в сайта: 12.00 лв. (-20%)
Тайният живот на дърветата (11. май)

Световен бестселър

Новаторските открития на Петер Волебен разкриват един изумителен свят, за който хората дори не подозират – тайния живот на дърветата.

Той споделя дълбоката си привързаност към горите и увлекателно обяснява невероятните процеси в тяхното общество.

Горите са био-свят със свои закони, отношения, сигнали и комуникации. И сред тях има силни и слаби индивиди, борба за оцеляване, превантивни реакции, методи за предпазване от врагове, грижи за младото поколение. По подобие на човешките семейства, дървесните родители живеят заедно с децата си, общуват с тях и ги подкрепят докато растат, споделят хранителни вещества с болните и слабите, създават екосистема, която ограничава влиянието на климатичните крайности за цялата група. В резултат на тези взаимодействия, дървета в едно семейство или общност са защитени и могат да живеят до дълбока старост.

Волебен излага своите възгледи и доказва правотата си с неоспорими факти, наблюдения, заключения, научно установени специфики за живота на дърветата. Авторът предлага не само обширна информация и задълбочени познания. Най-важната роля, най-значимото послание на тази книга е в това, че тя изгражда ново отношение към дърветата като към живи същества – спътници на хората, не само съвременници, а вековни свидетели на бурни и тежки времена, съумяващи да преодолеят всичко (дори и безпощадната човешка намеса в техния свят).

Когато тръгнете на следващата си разходка в гората, оставете въображението си да полети свободно – в много случаи това, което си представяте, всъщност не е толкова далеч от реалността!

20 % ОТСТЪПКА при поръчка от сайта
- безплатна доставка при поръчка на книги на стойност над 35 лв.

Коментари за книгата

Няма добавени коментари към тази книга. Вашият може да е първият :-)

Споделете вашето мнение за книгата:

Име*:
E-mail адрес:
Коментар*:
Въпрос за защита: Колко дни има в две седмици?*:
Въведете цифрите : Изпрати Изчисти

Пoръчай книги

Издателство ЕРА е носител на отличията 'Златна книга' и 'Златен печат'

По-близо до издателство ЕРА


Нека станем приятели във
Нека станем приятели във Facebook
Mодерна европейска проза